İYİ KALİTEDE ÇAY HAZIRLAMA METODU
İyi bir çay hazırlama da yemek hazırlama gibi bir sanattır. Çayın
iyi hazırlanması için hem kaliteli bir çay hem de iyi bir su kullanmak gerekir.
Çayın kaliteli olması için ya iyi bir çay almak veya birinci bir kalite çayla
ikinci bir kalite çayı karıştırarak kullanmak gerekir.
Çayda kullanacağımız suyunda kireçsiz iyi bir su olması
çayımızın iyi olmasında en önemli rolü oynar.
Çayı evde muhafaza ederken mutlaka kapalı kutu veya cam
kavanoz kullanmak gerektir. Ayrıca çaylar koku veren maddelerin de yanlarında
bulunmamalıdır.
Rutubetli yerlerde çayın görünüş ve lezzetine etki eder. Bu
bakımlardan çaylar kapalı kaplarda ve serin bir yerde saklanmalıdır.
İyi bir çay demlemek için iki araca ihtiyaç vardır.
a) Su kaynatma kabı
b) Çay demleme kabı
Çay demlenecek kabın porselen veya cam, pyrek olması daha
kaliteli çay elde etmeğe etki eder.
Çay miktarını hesaplarken bir bardak için bir çay kaşığı çay
kâfidir.
Kaynak: Bu yazı Leman Cılızoğlu Eryılmaz'ın Pasta Bisküvi Temel Metod ve Uygulamaları kitabından alınmıştır.
Yorumlar