Rüyanızda Hiç Düştüğünüzü Gördünüz mü?






Rüyamda bazen düştüğümü görürüm ve o an aniden uyanırım. Yüce yaradan son anı görmemi istemiyor anlaşılan. Bende herkes gibi rüyada düşmenin ne anlama geldiğini merak ettim ve annemden bana kalan "İslami Rüya Tabirleri ansiklopedisi İmam Nablüsi" kitabından rüyada düşmek bölümüne baktım. Düşmenin iki farklı yorumu var. Birincisi iyi, ikincisi kötü bir yorum. 

Aşağıda kitapta geçen rüya yorumunu sizinle paylaşıyorum.


Rüyada düşmek ne anlama gelir
  • Yüksek bir yerden aşağıya düştüğünü gören, hayırdan şerre düşer. Bir hanımdan diğer hanıma, bir saltanattan diğer bir saltanata ve bir şehirden diğer bir şehire, bir mezhepten diğer bir mezhebe intikal eder. Bunların hepsinden de sonunun iyi veya kötü olacağı düşünülür. Mesela rüyayı görenin düştüğü yer çimenlik ve yeşillik veya salih kimselerin toplandığı bir yer ise akıbetinin hayr olmasına, düştüğü yer harabe ve yırtıcı hayvanların içerisi ise akıbetinin kötü olacağına delalet eder.


  • Bazen da bu rüya mal sahipleri için cimriliğe delalet eder. Allah Teala: "O helak olduğu zaman malı kendisine asla fayda vermez" buyurmuştur. Damdan düşüp elinin veya ayağının kırıldığını gören kimsenin, nefsine, malına ve dostuna bir bela isabet eder. Yahut sultan tarafından kötü gördüğü bir şeye giriftar olur.

Yorumlar

Popular Posts

Doğal Gaz Faturanızın Kaç Lira Geleceğini Anlık Öğrenmek İster Misiniz?